behandlingar

Fettsugning - operation

Boka din konsultation idag

Träffa iClinics läkare Dr. Bunda och få all information du behöver Inför ditt skönhetsingrepp. Ställ alla dina frågor om fettsugning. Plastikkirurgen får du träffa på operationsdagen och ha en sista konsultation med före ingreppet dock kommer plastikkirurgen fått information om dina önskemål.

 

 

Fettsugning är en kirurgisk metod som används till syfte att ta bort fett från specifika områden på kroppen och i syfte att skulptera en proportionell kroppsform. Arvsanlag och tidigare graviditeter är faktorer som kan innebära att fettansamlingar är svåra att bli av med och inte svarar väl på nedgång trots god kost och motion. Under en viktuppgång förstoras ens befintliga fettceller i kroppen då även förminskas under en viktnedgång. En fettsugning reducerar ett visst antal fettceller och är permanent. Fettsugning är inte en bantningsmetod men med hjälp av bra kost och motion undviker du att nya fettdepåer uppstår. 

 

 

På Iclinic esthetic & surgery kan ingreppet utföras på de flesta ställen men de vanligaste ställen det utförs på är:

 

 • Fettsugning av lår 
 • Fettsugning av rygg 
 • Fettsugning av armar
 • Fettsugning haka 
 • Fettsugning av knän 
 • Fettsugning av vader
 • Fettsugning av höfter
 • Fettsugning av mage
 • Fettsugning av bröst
 • Fettsugning haka
 • Fettsugning inner kind (buccal fatpad) 

 

 

Vad kostar en fettsugning hos oss?

Från: 20.000:-

 

Vi erbjuder finansieringsmöjligheter och samarbetar med medical finance.

 

Operation utförs under lokalbedövning. 

 

Tillbaka på jobbet 3-10dagar 

 

Operationstid 2-5 timmar 

 

Kan kombineras med fettransplantation.

 

Hur går en fettsugning till? 

 

Vi kombinerar en traditionell fettsugning med MicroAir (power assisted liposuction) vilket möjliggör ett ingrepp utan narkos samt minskad blödning. Innan självaste fettsugningen börjar injiceras det en vätska i området som innehåller bl.a. bedövningsmedel och adrenalin. Under en traditionell fettsugning har kirurgen till hjälp smala kanyler med hål som kopplas till en pump. En fram- och tillbaka rörelse resulterar i att fettet förs in genom hålen i kanylen och vidare till en behållare. MicroAir gör att kanylen vibrerar och fettet lossnar lättare utan större vävnadsskada. Metoden MicroAir kombineras till fördel med en traditionell fettsugning för att snabbt och effektivt suga ut fettet. 

 

Vad ska förväntas efter en fettsugning?

 

Efter en fettsugning kommer du ha få bära en gördel/korsett som hjälper din läkningsprocess och gör så huden drar ihop sig samt minskar svullnaden. Du ska bära din korsett i totalt 4 veckor. Första 7-14 dagarna ska du bära din korsett dygnet runt. 

 

Ärr och svullnad

 

Efter ingreppet syns inte resultatet direkt utan det kan ta tid tills svullnaden upphör som kan hålla i sig i några månader. En fettsugning lämnar efter sig ett minimalt insticks hål som ofta inte är synligt efteråt. 

 

Sjukskrivning 

 

Utifrån ingreppets omfattning är det olika. Vissa kan gå tillbaka till jobbet efter ett par dagar och andra behöver vara sjukskrivna 1-2 veckor.  

 

Boka en videokonsultation alternativt fysisk konsultation hos en av våra plastikkirurger. Mejla oss på Info@iclinics.se för att lättast få en tid. 

 

 

 

 

Mer information kommer snart.

Välkommen att boka en tid idag!

Fettsugning

BlommaBlomma