Ögonlocksplastik

Hängande ögonlock kan orsaka överflödig hud och fettpåsar runt ögonen när huden förlorar sin elasticitet. Detta kan leda till ett trött utseende, tunga och hängande ögonlock och påsar under ögonen. Även funktionella besvär kan uppstå, såsom minskat synfält, stickande ögon och huvudvärk. Ögonlocksplastik råder bot på dessa symtom.

Ögonlocksplastik behandling

Mer om Ögonlocksplastik

[Blepharon Plassein]

Hur går ögonlocksplastik till?

Ögonlocksplastik är en plastikkirurgisk operation som omformar hud, muskulatur och fett kring ögonen. Med stigande ålder förändras utseendet kring ögonen. Omfattningen tros ha att göra med livsstils- och ärftliga faktorer såsom viktuppgång och -nedgång, alkoholintag, rökning och sömn. I svåra fall kan huden hänga ner över ögat och helt skymma sikten.

Varför Ögonlocksplastik?

Ögonlocken har en viktig funktion i att skydda ögat men även fukta ögonhinnorna, framförallt hornhinnan (Cornea). Om funktionen nedsätts och ögonlocken inte har god kontakt och rätt vinkel mot ögat kan det leda till irritation med skavkänsla och rinnande ögon. Det är mycket viktigt med en bedömning och eventuellt justering av ögonlocksfunktionen i samband med ögonlocksplastik.

Ögonlocksplastik iClinic

Boka direkt

Ge dina ögon ett lyster.

En ögonlocksbehandling kan hjälpa dig att få en piggare blick. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Boka nu